Huuhkajat harmittelevat tasapelejä

Suomi on aloittanut MM-karsintaottelunsa mielestäni aivan hyvin. Se että tasapelit vieraissa huippumaa Ukrainaa ja kotona tasokasta Bosnia Hertsegovinaa vastaan näkyvät pelaajien ilmeissä lievältä pettymykseltä, kertoo vain vahvasta itseluottamuksesta ja tasosta, millä nyt hommia hoidetaan.

 

Kaikkien epäilijöidenkin on viimeistään nyt syytä uskoa ja luottaa että Kanervan johtama joukkue voi tänä päivänä lähteä tasavertaisesti pelaamaan voitosta ketä tahansa vastaan. Tätä on helppo perustella, kun tarkastelee missä ympäristöissä Huuhkajat päivittäistä työtään tekevät. Monet pelaajamme ovat saaneet vahvan aseman ja luottamuksen omissa joukkueissaan ja sieltä on hyvä ponnistaa myös maajoukkuetehtäviin.

 

Vahvuutena voidaan myös pitää sitä, että jokaiselle pelipaikalle löytyy juuri tällä hetkellä tasokkaita vaihtoehtoja ja korvaajia. Lukas Hradeckyn rooli puolustuksen johtajana ja huipputorjujana on ollut merkittävä, mutta Jesse Joronen osoitti molemmissa avausotteluissa olevansa mies paikallaan ja tarvittaessa valmis mihin tilanteeseen hyvänsä. Tärkeä viesti valmennusjohdollemme.

 

Aiemmissa otteluissa on myös todistettu, että Arajuuren ja Toivion ympärille löytyy useita vaihtoehtoja pelataanpa sitten kolmella tai viidellä ”puolustajalla”. Puolustuksen keskustan rinnalle löytyy tänä päivänä joko hyökkääviä ja voimakkaasti nousevia pelaajia tai valmentajan niin halutessa enemmin puolustustehtäviin keskittyviä pakkeja.

 

Keskikentän johtaja on useiden vuosien aikana ollut Tim Sparv. Onneksi myös Timin tehtäviin löytyy tarvittaessa fyysisesti vahvoja vaihtoehtoja, joista mm. Kauko ja, Schuller ovat näyttönsä antaneet. Hyökkäysrooleihin yksinoikeutetun Teemu Pukin tueksi löytyy muitakin hyviä viimeistelijöitä. Päivän kunto ratkaisee kuka esim. seuraavista nimistä kentällä esiintyy: Lod, Pohjanpalo, Forss, Soiri, Taylor…

 

Suomi voi lähteä luottavaisin mielin kohti kesän EM- lopputurnausta. Ensimmäiset MM- karsintaottelut palvelivat mainiosti valmistautumista kesäkuuta varten. Jäljellä on vielä 2-3 viimeistelyottelua, joissa Kanervalla on mahdollisuus tehdä loputkin kokeilut ja tiivistää joukkueen itseluottamusta entisestään.

  

30.03.2021 /Jukka Vakkila

 

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.